Misbrug af identitet

Hvis du har modtaget en kontrolafgift, som du ikke mener, at du er den rette modtager af, så skal du kontakte os via kontaktformularen. Vi har dog brug for din hjælp til at behandle sagen.

INDEN du udfylder kontaktformularen, skal du have følgende klar, som skal vedhæftes til klagen:

  1. Anmeldelseskvittering samt journalnummer fra politiet
  2. Dokumentation for, hvor du var det pågældende tidspunkt, hvor kontrolafgiften er udstedt fra din arbejdsgiver, uddannelsesinstitution eller lignende.

Vi kan bede dig om yderligere oplysninger på et senere tidspunkt.

VÆLG ÅRSAGEN TIL DIN HENVENDELSE
Jeg har modtaget en kontrolafgift i e-Boks/per post, men jeg har ikke været i bussen

Misbrug af personoplysninger er en sag, som Movia tager meget alvorligt. Vi har dog brug for din hjælp til at behandle sagen. Når du har modtaget en kontrolafgift, som du ikke mener, at du er den rette modtager af, skal du kontakte os via kontaktformularen her.

INDEN du udfylder kontaktformularen, skal du have følgende klar:

  1. Anmeldelseskvittering samt journalnummer fra politiet
  2. Dokumentation for, hvor du var det pågældende tidspunkt, hvor kontrolafgiften er udstedt fra din arbejdsgiver, uddannelsesinstitution eller lignende.
Kan I ikke kigge på bussens overvågning?

Nej, vi må ikke bruge overvågningsmateriale i sagsbehandlingen. Movia har ikke adgang til optagelserne, der som udgangspunkt kun kan udleveres til politiet.

Det er det enkelte private busselskab, der kører den pågældende buslinje, der har ansvaret for TV-overvågningen. Spørgsmål til TV-overvågning skal derfor rettes til det busselskab, der kører den pågældende buslinje.

Hvis du mener, der er foregået noget ulovligt i bussen, bør du kontakte politiet, da det kun er dem, der kan få optagelserne udleveret. Bemærk, at optagelserne slettes inden for meget kort tid. Du skal derfor kontakte politiet omgående, såfremt der kunne være en anledning til at tage dem i brug.

Hvad sker der efterfølgende?

Når vi har behandlet sagen og har modtaget kvitteringen fra din anmeldelse til politiet med journalnummer, sætter vi en alarm på dine personoplysninger i vores system. Det betyder, at kontrolløren vil være særligt opmærksom, hvis dit navn dukker op i forbindelse med udstedelse af en kontrolafgift. Kontrolløren vil bede om at få vist ID og kan i tvivlstilfælde tilkalde politiet. Derfor vil vi anbefale dig fremover at medbringe ID, når du rejser med bussen.