Stoppested

Her på siden kan du finde information om køreplaner, SMS 1250, zonekort samt en billetoversigt.

Du kan altid finde afgangstider for næste bus gennem SMS 1250, her på hjemmesiden, eller via Rejseplanens app, som du kan hente i App Store eller Google Play.

Få liveopdateringer om din bus

Sammen med DOT arbejder Movia på at styrke vores service til kunderne. Vi ved fra kundeundersøgelser, at pålidelig og brugbar information om køreplaner, og hvornår busser og tog faktisk kører, er vigtigt for kunderne. Med liveopdateret trafikinformation kan vi give kunderne her og nu information om, hvornår bussen ankommer til stoppestedet – også hvis den bliver forsinket. 

Movia tilbyder en bred vifte af muligheder for at få trafikinformation, som du kan læse om her på siden.

 

SMS 1250

Med SMS 1250 kan du altid få næste afgangstid for din bus. Du behøver ikke en smartphone for at bruge tjenesten - alle mobiltelefoner kan sende og modtage en sms. Se hvordan i videoen her.

Følg rejse

I videoen her kan du se hvordan du følger din rejse i Rejseplanen. Så kan du altid få besked når der sker ændringer på din rejse.

Find køreplan for din bus

I videoen her kan du se hvordan du fremsøger en køreplan for din bus her på hjemmesiden. 

Sådan finder og printer du bussens køreplan

I videoen her kan du se hvordan du her på siden kan finde og printe bussens køreplan

Spørgsmål og svar
Hvorfor ændrer Movia ved noget der fungerer?

Movia vil gerne give sine kunder en langt mere præcis og konstant opdateret information om køreplanen. Fremover kan man få info med det samme, hvis bussen er forsinket, hænger fast i trafikken eller er aflyst.

Er det ikke bare en spare-øvelse?

Nej. Erstatningen af den trykte information ved stoppestederne med liveopdateret trafikinformation handler ikke om at spare. Movia kan nu give kunderne liveopdateret information om, hvornår bussen ankommer til stoppestedet, så man kan vælge, om man vil vente på os eller gøre noget andet, hvis vi f.eks. sidder fast i trafikken. Den digitale information er derfor af langt højere kvalitet end den, vi før kunne give ved at sætte en trykt køreplan op.

Er det ikke bare fordi, I ikke selv kan overholde tiderne på køreplanerne, at I fjerner dem?

Nej. Movia ønsker at give kunderne den mest præcise og sammenhængende trafikinformation. Vi har gode digitale produkter, som kunderne allerede kender og bruger i stor stil. F.eks. SMS 1250, DOTs hjemmeside og Rejseplanens app. Der hvor bussen kører tit er der count down skærme, hvor man kan se liveopdaterede ankomsttider.

Hvad hvis jeg ikke har en smartphone?

Det kræver ikke en smartphone at bruge SMS 1250. Denne service kan bruges på alle mobiltelefoner og giver dig præcis information om de kommende afgangstider.

Det er naturligvis også en mulighed at finde hele køreplanen på DOTs hjemmeside og selv printe den, og det er også muligt i god tid inden rejsen at ringe til DOTs kundecenter på 70 15 70 00 for at få den printet og tilsendt med posten.

Hvad hvis der er dårlig mobildækning ved stoppestedet?

Movia har foretaget en undersøgelse af mobildækningen på alle stoppestederne, som viser at der er mobildækning alle steder. Hvis du alligevel oplever problemer med at komme på nettet, så brug SMS 1250 løsningen til at få information om de næste busafgange.

Hvad vil Movia gøre for dem, der ikke er erfarne med digitale løsninger?

Man kan ringe til DOTs kundecenter på 70 15 70 00 og få hjælpe direkte eller i god tid inden rejsen bede om at få køreplanen printet og tilsendt med posten.

Man kan også selv printe den fra DOTs hjemmeside, hvis man har mulighed for det eller bede familie eller naboer om hjælp. Der, hvor bussen kører ofte, har mange stoppesteder også count down skærme, hvor man kan se liveopdaterede ankomsttider.

Hvordan ved jeg, hvornår jeg er berettiget til at bruge Movias rejsegaranti?

Hvis bussen er mere end 20 minutter forsinket eller hvis den er kørt forbi, selvom du var synlig ved stoppestedet, kan du kan ansøge om rejsegaranti på DOTs side om rejsegaranti. Forsinkelser ift. køreplanen vises på rejseplanen markeret med rødt og et +.

Hvordan får jeg nemmest rutebeskrivelser for de enkelte buslinjer, så jeg kan orientere mig om bussen kører dér, hvor jeg skal hen?

Rutebeskrivelsen kan findes flere steder:

En genopsætning af rutebeskrivelsen er på vej op på stoppestederne. Vi arbejder for at have de sidste rutebeskrivelser oppe på stoppestederne inden sommerferien i år.

På dinoffentligetransport.dk kan man søge en rejse direkte til det stoppested, hvor man skal af og her se om den buslinje, man venter på kører til det sted, man ønsker. Samme sted kan man også se en oversigt over alle stoppesteder på hele linjen.

På dinoffentligetransport.dk kan man finde køreplanen for den specifikke buslinje, man ønsker at benytte og se hele dens rutebeskrivelse.

På rejseplanen.dk kan man se og søge en rejse ved at udfylde fra og til. Rejseplanen vil vise, hvilke busser og andre offentlige transportmidler, man kan rejse med.

Movia tilbyder også, at man kan få tilsendt en printet køreplan og rutebeskrivelse med posten ved henvendelse til DOTs kundeservice på 70 15 70 00.

Ved at følge linksne herunder, har du mulighed for at:

  • Fremsøge en køreplan for din bus
  • Finde den bedste billet for din rejse med billetoversigten
  • Se zonekortet og udregne zoner
  • Kontakte DOTs kundeservice
  • Læse mere om reglerne for Rejsegaranti